Promocja językowa LINGO

Lekcja 8

Wszystkie informacje związane z Kurs C++ - POZIOM 1

Moderator: Moderatorzy

Lekcja 8

Postprzez mnabialek Śr paź 25, 2006 14:25 pm

W tym temacie można zgłaszać uwagi, błedy lub niejasności dotyczące 8 lekcji kursu C++ na stronie http://www.ithelpdesk.pl.
mnabialek
Administrator
Administrator

Postprzez xyzk Pn kwi 09, 2007 18:53 pm

Błąd (przynajmniej tak sądzę) logiczny :P

kolei !(3==5) jest prawdziwe, bo wyrażenie 3==5 jest nieprawdziwe. Podobnie !((3==5) || (2==2)) jest nieprawdziwe, bo samo wyrażenie (3==5) || (2==2) jest prawdziwe.
xyzk
obserwator
obserwator

Postprzez mnabialek Pn kwi 09, 2007 19:18 pm

Wszystko jest ok.

(3==5) || (2==2) jest prawdziwe, bo 2==2 jest prawdziwe

Znak ! to zaprzeczenie, czyli

!((3==5) || (2==2)) to zaprzeczenie prawdy czyli fałsz.
Promocja na abonament w serwisie - kup lub poleć innym - szczegóły na Abonament w serwisie
mnabialek
Administrator
Administrator

Re: Lekcja 8

Postprzez doge77 Pn lut 11, 2008 20:50 pm

Czy nie lepiej korzystać z prawidlowych nazw operatorow logicznych - koniunkcja i alternatywa zamiast sumy logicznej i iloczynu logicznego, czy poprostu napisales to tak aby latwiej je zrozumieć?

Pozdro

PS:Sorry jeśli są w tym blędy, poniewaz po pierwsze jestem dyslektykiem, a po drugie korzystam z przeglądarki "K-Meleon" ktora jest tylko po angielsku :( i pod niektorymi polskimi znakami ma poprzypisywane komendy :( np: Alt + o oznacza Otworz URL.

PPS:Korzystam z K-Meleon'a poniewaz oddalem kompa do serwisu :cry: i z części jakie mialem zlozylem sobie kompa (Celeron 366MHz itp.) a jest to najszybsza przeglądarka oparta na firefox'ie i częściowo niweluje spowolnienie otwierania stron spowodowane slabym sprzętem.

PPPS:Jakby co jestem w pierwszej liceum więc mogę nie znać innych nazw operatorow logicznych :D .
doge77
obserwator
obserwator

Re: Lekcja 8

Postprzez mnabialek N lut 17, 2008 14:16 pm

Tak, te nazwy też są prawidłowe - skorzystałem z tamtych pewnie dlatego żeby je łatwiej zrozumieć :)
Promocja na abonament w serwisie - kup lub poleć innym - szczegóły na Abonament w serwisie
mnabialek
Administrator
Administrator

Powrót do KURS C++ POZIOM 1